» Metode de înșelare

Metode de înșelare

Hoții se folosesc în ultima vreme de metode tot mai diverse pentru a înșela cetățenii și pentru a le putea sustrage bunurile.

 Adesea ei se bazează pe mila și buna-credință a oamenilor, bătând la ușile oamenilor și prefăcând-se că au nevoie de ajutor sau că sunt angajații unei companii, căpătând astfel acces în locuința victimei.

 Poliția a descoperit mai multe metode folosite de hoți:

Metoda „detergent”: este o metodă foarte folosită de hoți. Hoțul vine la ușă și spune că vinde detergent sau diverse alte produse foarte ieftine sau spune că oferă anumite mostre gratuit.

Exemplu: O fată a bătut la ușa unei femei din Sibiu și i-a prezentat diverse produse. Femeia a invitat fata în casă, pentru a putea vedea produsele. Fata i-a spus să facă o listă cu produsele pe care vrea să le cumpere. În timp ce femeia era ocupată să scrie,  fata a lăsat să intre în casă o altă fată.

Femeia a suspectat ceva și a mers în sufragerie unde a văzut că a doua fată căuta prin sertarele de la dulap. Fetele nu au reușit să fure nimic.

Poliția  ne avertizează: dacă vă bat la ușă persoane necunoscute nu le lăsați în casă sub nici un pretext. Hoții inventează tot felul de povești pentru a putea intra în casele oamenilor. Iată câteva dintre minciunile spuse de hoți:

  • Metoda E-on: Persoana spune că este angajat la compania de gaz, electricitate sau apă și că trebuie să facă verificări.
  • Metoda Deratizare: Persoana spune că este angajat de la compania de deratizare și că a venit să dea cu soluție împotriva șobolanilor/gândacilor.
  • Metoda Străinul: Persoana spune că este din alt oraș, sau din altă țară și nu are bani și are o urgență medicală sau i s-a întâmplat o nenorocire.

Odată ce i-ați permis accesul în casă hoțului, acestuia îi este foarte ușor să vă sustragă bunurile.

Sursa