» Meserii potrivite pentru tine

Meserii potrivite pentru tine

Florar – dacă iubești florile, ești potrivit pentru a urma un curs de Florar. Te vei putea angaja într-o florarie unde vei crea buchete de flori pentru diverse evenimente sau îți poți deschide propria ta florarie.

Știai că există magazine sau supermarket-uri care angajează persoane cu deficiențe de auz pentru posturile de Casier, Ambalator sau Lucrător comercial? Depune cv-urile în magazinele din orașul tău.

Bucătar – dacă te pricepi în arta culinară și îți place să gătești, te poți angaja într-un restaurant pe post de ajutor bucătar pentru a învăța tehnicile de utilizare a aparaturii și ustensilelor noi și pentru a avea constanță în calitate/gust, rapiditate și simt estetic.

Instructor preparator formare – dacă ai studii medii, urmează acest curs și poți preda limbajul mimico – gestual, limba ta maternă, persoanelor care vor să învețe să comunice și să devină interpreți în limbaj mimico – gestual. Sau dacă ai studii superioare, poți să fii formator.

Designer web – dacă ești pasionat de partea tehnică și de programare, cât și de partea artistica și creativitate, poți urma un curs de designer web sau o facultate de informatică. Pentru a fi bun în domeniu, trebuie să studiezi mult și să fii ambițios.

Fotograf: Surprind imagini vizuale permanente pentru o gama excepţional de largă de obiective creative, tehnice şi de documentare. Un fotograf profesionist poate lucra independent sau poate fi angajat la o firmă. Succesul depinde direct de viziune şi, de asemenea, de specializare. Poţi fotografia de la evenimente, familii, modele, haine, mancare până la arhitectură, peisaje, zone de război etc., în principiu orice există in lume are potenţial de a fi fotografiat. Sunt necesare şi cunoştinţe de editare a pozelor mai exact a softurilor create pentru acest scop.

Contabil: Îmbină ştiinţa şi arta stăpânirii afacerilor pentru a “măsura, evalua şi gestiona activele, datoriile şi capitalurile proprii, precum şi a rezultatelor obţinute din activitatea persoanelor fizice şi juridice.” Numerele sunt obiectul principal de lucru şi există oportunităţi de lucru atât în firme cât şi individual, să fii liber profesionist şi să îţi oferi serviciile de contabil contra cost. Şi trebuie avut în vedere faptul că, în acest domeniu, legislaţia se schimbă peste noapte, prin urmare un contabil, asemenea unui doctor, trebuie să fie informat „proaspăt”.

Profesor la o şcoală pentru copii surzi: Este meseria în care imbinăm ştiinţa, cunoştinţele noastre cu plăcerea de lucra cu oameni şi de a modela minţi. Este o ocazie să împărtăşeşti cu altii experienţa ta de viaţa şi să stingi setea de cunoştinţa a unor copii, adolescenţi, studenţi care sunt la început de viaţă sau carieră. Este o carieră ce răsplăteşte prin satisfacţia că ai schimbat o mentalitate, că ai croit drumul unui om prin sfaturi şi cunoştinţe trasmise la timp.

“Oamenii cu deficiente de auz pot face orice, în afară să audă.”

Gândiţi-vă la toate job-urile existente pe piaţa muncii! Persoanele cu deficiente de auz le pot  face aproape pe toate. Sunt mulţi angajatori conştienţi de faptul că auzul nu este necesar pentru toate job-urile, ca un angajat fără auz poate îndeplini îndatoriri la fel de bine ca orice alt angajat.

Există o varietate mare de job-uri din care puteţi alege, şanse pentru voi să faceţi ceea ce vă place, ceea ce vă pasionează şi să câştigaţi un salariu foarte bun. Trebuie să vă stabiliţi un obiectiv şi să înfruntaţi toate provocările pentru a-l atinge.

Sursa