» Igiena personală

Igiena personală

Pentru ca oamenii să fie sănătoși, igiena este foarte importantă.

 Dacă nu avem grijă la igienă, putem să ne îmbolnăvim!

Microbii nu poți să-i vezi dacă te uiți la mâinile tale, dar ei există aproape peste tot.

Igiena nu înseamnă numai să te speli pe mâini. Igiena înseamnă mai multe lucruri pe care tu trebuie să le facă ca să rămâi sănătos. 

Sunt mai multe tipuri de igienă:

  1. Igiena personală – care înseamnă să fii atent la sănătatea ta, să ai grijă corpul tău si fie mereu curat, să ai hainele curate, să mănânci sănătos și în viața ta să fie echilibru între odihnă și mișcare.
  2. Igiena casei – care înseamnă să ai grijă ca totul să fie curat când prepari mâncarea, înseamnă să faci curățenie în casă, să ai lumină bună în casă și să aerisești casa.

Vorbim acum despre igiena personală. E foarte important să avem pielea curată. Pielea protejează organismul nostru. Dacă pielea are o rană, rana este ca o poartă de intrare pentru microbi și ne putem îmbolnăvi. Dar chiar dacă pielea nu are vreo rană, trebuie să ne spălăm mereu cu apă și săpun.  Este foarte important să facem duș în fiecare zi.

La fel, este foarte important să ne spălăm și pe dinți. Mereu dimineața și seara și după ce mănânci trebuie să te speli pe dinți și să clătești gura  foarte bine ca să nu rămână mâncare. Dacă rămâne mâncare între dinți, atunci bacteriile se înmulțesc și vor răni dinții  – adică vor apărea cariile.

Și hainele pe care le purtăm sunt importante, e bine ca hainele să fie din materiale naturale, să fie comode și potrivite cu vremea de afară.

Sursa