» Bunele maniere pentru domni

Bunele maniere pentru domni

Indiferent de vremurile moderne în care trăim, au rămas totuși câteva reguli de bun simț pentru domnii care mai sunt valabile și astăzi.

Important de știut: comportamentul  îl  face  pe  om.  Bunele maniere  sunt  cartea de vizită a  omului  care  își  cunoaște  exact  locul în  lumea  în  care  trăiește.

 Cu siguranta, a cunoaste toate regulile de eticheta, va impresiona o femeie si va determina admiratia sa.

 De cele mai multe ori, șarmul unui bărbat stă într-un comportament respectuos combinat cu simțul umorului, siguranța de sine și cu diferite cunoștințe din variate domenii.

Un gentleman respectă următoarele reguli:

 1. Se ridică atunci când, în încăpere intră o domnișoară/doamnă.De asemenea se ridică și de la masă atunci când este prezentat unui oaspete.
 2. Se remarcă prin respectul față de cealaltă persoană și prin faptul că îi pasă.
 3. Deschide ușa unei domnișoare/doamne. Un bărbat modern ajută o femeie să intre sau să iasă dintr-un local, să urce sau să coboare dintr-o mașină.
 4. Nu critică niciodată masa oferită de gazdă.Este extrem de ofensator și imatur să faci comentarii negative cu privire la felul de mâncare pe care gazda l-a oferit. El va lăuda gazda pentru efortul depus.
 5. Nu râde exagerat pentru a atrage atenția. Un gentleman atrage atenția prin caracterul său puternic. Râsul frecvent și zgomotos este nepoliticos.
 6. Ajută întotdeauna o doamnă cu haina.Fie că ea dorește să-și lase haina când ajunge într-un local sau să se îmbrace cu ea la plecare, un domn este responsabil să facă această sarcină mai ușoară.
 7. Oferă scaunul unei femei.Dacă într-o încăpere nu mai este alt scaun, un domn, din politețe, îl va lăsa la dispoziția doamnei.
 8. Ajută la căratul bagajelor.Un domn manierat ajută întotdeauna o femeie să care bagajul, dă o mână de ajutor celor în vârstă și va ajuta cu așezatul valizelor pasagerilor din avion/tren în compartimentele de deasupra capului.
 9. Conduce o femeie acasă sau măcar până la mașină. Un adevărat domn se preocupă de siguranța unei femei și o însoțește pentru a evita eventualele situații neplăcute.
 10. Păstrează un secret ce i-a fost încredințat.Dacă partenera sa i-a confesat un secret îl va păstra, din respect pentru încrederea ei.
 11. Ofera haina lui.Dacă afară este frig, un bărbat ia inițiativa de a oferi haina sa partenerei.
 12. Ascultă.Un adevărat bărbat își ascultă partenera din dorința de a o cunoaște mai bine. El este prezent în discuții și dovedește că stăpânește arta conversației.
 13. Este punctual.Nu va da vina pe trafic pentru a-și motiva întârzierea, ci este un bun organizator al timpului său.
 14. Este generos cu complimentele.El știe că o femeie a acordat destul timp pentru a se aranja și va face un compliment referitor la aspectul ei. Desigur, nu va face glume proaste legate de nesiguranța ei pentru că, acest gest este specific snobilor.
 15. Nu jignește și nu lovește niciodată o femeie.Indiferent de situație un gentlemen se respectă destul de mult încât să nu ajungă cea mai mare brută. Niciun motiv din lume nu îți poate permite să abuzezi de puterea fizică pentru a le lovi.

Sursa