» Activitatea sportivă

Activitatea sportivă

Multă lume spune că sportul este important pentru copii, pentru ca copiii să se dezvolte armonios și să fie sănătoși. De ce? Sportul e important pentru dezvoltarea fizică sănătoasă, dar și pentru dezvoltarea creierului. Când facem mișcare și sport creierul primește mai mult oxigen și funcționează mai bine. Asta înseamnă că putem învăța mai ușor. În plus, dacă facem sport suntem mai comunicativi, învățăm să fim mai prietenoși cu ceilalți copii și vom fi mai sociabili. Sunt multe sporturi frumoase și interesante. E important să începem să facem sport când suntem mici pentru că învățăm mai repede sportul respectiv. Specialiștii spun ce jocuri sunt potrivite în general pentru diferite vârste:

La 6 ani,  e potrivit dansul, jocurile – de exemplu șotron, coarda sau leapșa – mersul pe bicicleta, tricicleta,  patinajul.

După vârsta de 6 ani copiii se pot mișca și mai mult, pot participa la sporturi de echipă, de exemplu: baseball, gimnastică, înot, tenis.

E foarte important să ținem minte câteva reguli:

Când facem sport să avem grijă să nu ne rănim pe noi sau să-i lovim pe ceilalți. E important să nu ne supărăm dacă pierdem un joc. Trebuie să înțelegem că nu putem să câștigăm întotdeauna. E bine să nu exagerăm cu sportul, să nu facem sport timp foarte îndelungat până ne epuizăm. Dacă afară e foarte cald, peste 30 de grade C, e bine să evităm efortul. Să nu uităm să bem apă suficientă și înainte și după activitatea de mișcare.

Sursa: http://www.112.ro/upload/ghid_ed_med_copiii_isteti.pdf

Sursa