» Noutăți, colaborări și proiecte încheiate

Noutăți, colaborări și proiecte încheiate

primarie

Persoanele cu deficiențe de auz primesc informații în limbaj mimico-gestual

Primăria municipiului Cluj-Napoca și-a format cel mai mare număr de angajați dintr-o instituție publică din România, în limbajul specific persoanelor surde și hipoacuzice. Astfel, 19 angajați ai instituției din diferite departamente care au relație directă cu cetățenii au urmat cursuri de formare și inițiere în limbajul mimico-gestual, oferite de către Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual, sub coordonarea președintelui acesteia, Gelu Bogdan. Timp de 60 de ore, persoane surde și hipoacuzice au oferit inițiere în acest limbaj atât de necesar celor care se nasc cu lipsa auzului. O dată finalizat procesul de formare, pe viitor angajații vor mai realiza sesiuni de training pentru menținerea abilităților. De la finalizarea cursurilor, toate persoanele cu probleme de auz care s-au adresat primăriei au primit informații în limbajul mimico-gestual, reacția acestora fiind de apreciere pentru furnizarea informațiilor în mod direct, fără a mai necesita prezența unor interpreți.

Acest proiect face parte din strategia municipiului de a crește calitatea serviciilor oferite cetățenilor, chiar și celor cu anumite dizabilități.

Mulţumim tuturor colaboratorilor, finanţatorilor și sponsorilor care au susţinut activitatea organizaţiei noastre în 2015!

Fundația Orange

Tvr Cluj

DGASPC BIHOR

Primaria și Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca

R4 – Consultanta și Formare Profesională

ASSOC Baia Mare

Ja Romania

Muzeul Național de Arta al Romaniei

Primaria Orașului Cisnădie, Sibiu

EFSLI

WASLI

WFD