» Ofertă de curs

Cursuri pentru ocupația ,,Interpret în limbaj mimico – gestual (studii superioare)’’ la nivel de inițiere

De ce să învățați ceva nou sau să vă dezvoltați cunoștințele de limbaj mimico gestual?

Înscrie-te

Cursuri pentru ocupația ,,Interpret în limbaj mimico – gestual (studii superioare)’’ la nivel de perfecționare

ANIALMG organizează cursuri pentru ocupația ,,Interpret in limbaj mimico – gestual (studii superioare)’’ la nivel deperfecționare COR 234004. În vederea asigurării șanselor egale pentru persoanele cu deficiențe de auz, autoritățile publice au obligația să ia o măsură specifică, aceea de a asigura interpreți autorizați ai limbajului mimico-gestual, conform legii 448/2006.

Limbajul mimico – gestual / limba semnelor românești reprezintă o modalitate de a facilita comunicarea între persoanele surde şi persoanele auzitoare prin dezvoltarea de cunoștințe și abilități.

Criterii de selecție:

  • Copie după diploma de licență

  • Documente necesare: cazier, adeverința de la medicul de familie că sunteți apt pentru acest curs de LMG, copie după certificatul de naștere, copie după certificatul de căsătorie – dacă este cazul, copie după cartea de identitate.

Durata cursului: 80 ore (10 ore teorie, 70 ore practică).

Programul se stabilește la prima întâlnire, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 săptămâni unde se vor îmbina tehnicile de interpretariat cu formarea de abilități în domeniul limbajului mimico – gestual la nivel de perfecționare. Cursul se poate desfășura în timpul săptămânii de luni până vineri (între orele 8.00-16.00 sau 9.00-17.00) sau în weekend la solicitarea participanților.

La absolvirea cursului se vor acorda Certificat de absolvire și Supliment Descriptiv recunoscute de MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE și MINISTERUL EDUCAȚIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ȘI SPORTULUI.

Înscrie-te
`